piątek, 29 czerwca 2012

Golonka z indyka

 



Składniki

2 szt uda z indyka

1/2 kostki masła czosnkowego

1/2 kostki  masła solonego

1 cebula

sól ,pieprz,

1 łyżeczka bazylii i 1 łyżeczka majeranku

Wykonanie

Kość wykroić z uda  , mięso dokładnie  natrzeć masłem czosnkowym ,posypać solą,pieprzem oraz ziołami.
Cebule kroję na piórka

 Na rozgrzanym maśle solonym smażę udo z każdej strony po 1 minucie.



                              Żaroodporne naczynie wykładam plastrami masła solonego i 1/2 piórek z cebuli.

Na to układam mięso i przykrywam resztą cebuli i kilkoma plastrami masła. Tak przygotowane mięso wkładam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni. Pieczeń gotowa jest po 20 minutach. Mozna ją pokroić w plasterki dodać cząstki bułki i kilka plasterk pomidora.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz