niedziela, 1 lipca 2012

Pstrąg w papilotach


  

Ryba na moim stole gości raz w tygodniu. Dlatego staram się urozmaicać dania rybne.

Pstrąg w papilotach jest daniem łatwym w przygotowaniu i dość szybkim





Skladniki
porcja na 2 osoby

2 pstrągi
2 cebule
2 papryki
2 łyżki masła czosnkowego
1/2 łyżeczki ziaren kolendry
sół i pieprz do smaku
2 gałązki cząbru świeżego ( nie koniecznie)
4 gałązki kolędry świeżej
 2 kawalki folji aluminiowej

Wykonanie

Cebule , paprykę kroimy w paski .  Folię smarujemy masłem na to wykładamy cebulę i papryke .i świeżą kolędre.

Umyte i wysuszone pstrągi posypujemy dokladnie: solą ,pieprzem ,ziarnami kolędry. z każdej strony i w środku też. Kładę go na folię


Do środka daję cebule,papryke i gałązke zieleniny.



Na rybe wykładam reszte cebuli, papryki i gałązke cząbru, troszkę masła całość skrapiam sokiem z cytryny, dwa plasterki cytryny też nie zaszkodzi.



Zawijam w folię .  Griluję ok 20 minut Na wszelki wypadek przed końcem sprawdzam czy ryba jest gotowa





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz